Wednesday, November 28, 2012

The ultimate quinoa breakfast


Breakfast is a very important meal and it can have a big impact on your body chemistry and blood sugar levels for the day ahead.

This Quinoa based morning cereal (pronounced keen-wah) is the perfect way to start your day.

Quinoa is an ancient super grain, revered as the ‘mother of all grains’. It is a balanced amino-acid source of high quality protein. Perfect for all diets including vegetarians/vegans. It is naturally gluten free, wheat free, with a very low Glycemic Index of 35. It has a unique pleasant flavour. Together with the mix of nuts, seeds and fruit this is the perfect way to start your day. The nuts and seeds can be mixed beforehand and kept in a container so that it is quick and easy in the morning. Feedback shows that most people don’t need to snack between breakfast and lunch when they start their day with this tasty, nutritious and healthy breakfast.


Per person:

(Use organic ingredients wherever possible)

1 heaped Tablespoons Quinoa (pronounced keen-wah) flakes.
Recommend Ceres Organics Quinoa Flakes.

Add approx. 1/2 cup cold water.

For a milkier taste, but just as yummy without, add also 1 tablespoon
organic full cream unsweetened yoghurt.

Add all, or a selection of, the following:

1 heaped teaspoon ground flax seed
1 teaspoon Pumpkin seeds
1 teaspoon Sunflower seeds
1 teaspoon whole raw almonds (chopped up if preferred)
1 teaspoon whole cashews
1 teaspoon walnuts (chopped up if preferred)
1 teaspoon raisins
3 Brazil nuts (chopped up if preferred)
3 Pecan nuts (chopped up if preferred)

We also empty 1 -2 capsules of our Greenbac Probiotic into the mixture

Add up to 3 varieties of fruit, berries or melon, e.g.

3 – 4 teaspoons of Blueberries
1 Gold kiwifruit - diced
1/8th Rock melon - diced
1/8th Prince Melon - diced
½ Papaya – diced (avoid if irradiated)
½ Mango – diced (avoid if irradiated)
3 Feijoa - diced
1 Nectarine - diced
1 Pear – diced
1 Apple (grated or diced)


As you are preparing the ingredients the water will be absorbed and may require adjustment to get the consistency that you prefer.

1 comment:

  1. Đối với mỗi công ty văn phòng làm việc thì một trong những sản phẩm nội thất không thể thiếu là bàn và ghế cho nhân viên và người quản lý.Tùy thuộc vào điều kiện của mỗi công ty văn phòng mà có thể chọn mua cho mình những mẫu ban van phong gia re tphcm để sử dụng được đúng mục đích và nhu cầu mà lại giảm đi chi phí cho công ty. Nhưng hiện tại trên thị trường có rất nhiều mẫu bàn ghế văn phòng khác nhau nhiều kiểu dáng, chất liệu kích thước, giá cả…cho nên khiến cho người mua luôn trong trình trạng gặp bối rối khi đi mua hàng chọn đúng sản phẩm theo yêu cầu. Nên thế chúng tôi siêu thị nội thất 256 chuyên cung cấp các mẫu ban lam viec van phong của chúng tôi với thiết kế nhiều mẫu mã và giá cả canh tranh. Ngoài ra chúng tôi sản xuất bàn và cung cấp các sản phẩm noi that hoa phat là nhà đại lý phân phối cấp 1 tại tp hồ chí minh được nhiều khách hàng tin dùng và chọn lựa. Hy vọng với thông tin trên quý khách có thể tự chọn mua cho mình mẫu bàn làm việc đúng như ý.

    ReplyDelete